Energi · På gång i hela landet

Lär dig allt om att äta ekollon

Ekorre med ett grönt ekollon i munnen.

Visste du att det finns 500 unika arter av ek, och att ekollon går att använda som basgröda i matlagning? 10 mars håller ekollon-experten Ola Schubert föredrag på Syntropia space i Göteborg, "om ekens fascinerande historia och dess potential som ny (uråldrig) basgröda".

Under fyra års tid har Ola Schuberg djupdykt i ämnet ekollon och kommer under föreläsningen att dela med sig av sina kunskaper.

Han har lagat 50 olika rätter med ekollon som basingrediens, bland dem öl, burgare och nudlar, och ser dem som en minst lika viktig basgröda som majs, ris, potatis och vete. 

Föreläsningen arrangeras av Göteborgs Stad för genom EU-projektet U-garden. 

Var: Syntropia Space, Smedjegatan 5 i Nordstan, Göteborg.

När: 10 mars klockan 10–12

Anmälan: Krävs och görs här. Deltagandet är gratis.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV