Radar

Ny kvinnokör i Malmö ska motverka utanförskap

Kvinnokör.

Till hösten startas en internationell kvinnokör i Malmö för att skapa gemenskap, motverka utanförskap och stärka kunskaper i svenska språket. Kören riktats mot utrikesfödda kvinnor och arrangeras av Folkuniversitet. 

Utöver gemenskap och svenskkunskaper hoppas arrangörerna också kunna väcka intresset för svensk kultur och musik. Körprojektet hålls inom Folkuniversitetets regi i samarbete med sångstudion Maria Voice Studio och finansieras genom ett kulturbidrag från Malmö stad. 

– Vi vill locka kvinnor med olika bakgrund som både vill lära sig mer om svensk kultur och öva på svenska i en mer avslappnad kontext än i ett klassrum, säger Jenny Landberg, koordinator på Folkuniversitetet i ett pressmeddelande.  

För att nå ut till den tänkta målgruppen för kören kommer Folkuniversitetet att jobba uppsökande. 

– För att lyckas måste vi hitta och testa nya arbetssätt. Vi kommer till exempel att jobba uppsökande mot olika kvinno- eller kulturföreningar i Malmö där vi vet att målgruppen finns, säger Jenny Landberg som förklarar att planen är att ha en varierad repertoar med såväl poplåtar som svenska visor. Syftet är att både ge körmedlemmarna en möjlighet att träna på svenska i en annan form, liksom bekanta sig med svenskt kulturarv. Dessutom tror Folkuniversitet att kören kan bli en väg att upptäcka deras övriga utbud av kurser:

– Vi hoppas att fler ska upptäcka alla möjligheter som finns här. Det kan till exempel gälla sfi, men också alla våra fantastiska kurser och studiecirklar, säger Jenny Landberg.  

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV