Radar

Här kan du låna en idrottsupplevelse på bibblan

Hockeyklubben Rögle hör till de idrottsföreningar som samarbetar med biblioteket i Ängelholm.

Fler barn och ungdomar ska kunna gå gratis på matcher i hockey, innebandy och volleyboll i Ängelholms kommun – med hjälp av sitt lånekort på bibblan.

Med start den 9 januari kan barn och ungdomar mellan 6 och 19 år hämta ut ett antal gratis matchbiljetter till ishockeyklubben Rögle BK, Engelholms Volleybollsällskap, och Munka Ljungby innebandyklubb (MIBK) på biblioteken i Ängelholms kommun. Det görs möjligt i ett samarbete mellan kommunen och idrottsklubbarna.

– Munka-Ljungby IBK tycker detta är ett roligt initiativ för ungdomarna i kommunen. Framför allt då det främjar rörelse som vi som förening brinner för. Skulle det dessutom kunna göra att ungdomar provar på en ny idrott eller får upp intresset är det en stor bonus, säger Peter Herrström, ordförande i MIBK i ett pressmeddelande.

Biblioteken hoppas å sin sida att locka fler unga till sin verksamhet genom det nya samarbetet.

– När biljetterna lånas på biblioteket så passar vi på att visa våra fina lokaler och det som finns att göra här. Vi bjuder in till bibliotekets programverksamhet för unga, som till exempel en bordshockeyturnering med Röglespelare under kommande sportlov. Givetvis tipsar vi gärna om böcker som passar ämnet, säger Emelie Ljungdahl, bibliotekarie på Ängelholms kommuns stadsbibliotek.

Att låta ungdomar gå på idrottsmatcher via lånekortet har även testats i Uppsala, där unga kan få gå gratis på Sirius Fotbolls hemmamatcher sedan 2021. Och Helsingborgs kommun lånar sedan i höstas ut biljetter till fotbollsklubben Helsingborgs IF:s hemmamatcher. Reaktionerna har enbart varit positiva, enligt bibliotekarien Kristin Österberg.

– Biljetterna till den första matchen gick åt på ett par dagar. Många ungdomar kom och ville ha bibliotekskort hos oss, sade hon i en intervju med Svensk biblioteksförening.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV