Radar

De gör Malmö till ett antirasistiskt monument

Malmö som monument.

Projektet Antirasistiskt Monument har bjudit in konstnärer med tanken att hela Malmö kan ses som ett verk. Resultatet är utställningen Hela staden är ett monument, som pågår under åren 2022 och 2023. Tanken är att det är staden och dess invånare som skapar dess minne och historia.

Bland de deltagande konstnärerna finns bland andra Hanni Kamaly, Salad Hilowle, Ikram Abdulkadir samt Felicia Mulinari, Athena Farrokhzad och Saga Gärde. De ska skapa tillfälliga verk som gestaltar erfarenheter av rasism och öppna upp för en större diskussion.

– Det känns väldigt fint att äntligen kunna presentera en utställning med de här fantastiska konstnärerna, som i månader har gjort research i och om Malmö, till sina verk. Utställningen är en del i det viktiga minnesarbetet som är en central del i projektet Antirasistiskt Monument, ett arbete som är prioriterat för kulturförvaltningen, säger Jennie Järvå, enhetschef kulturstrategiska enheten, vid kulturförvaltningen i Malmö stad, enligt ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV