Radar

Tio dagar av omställning ur brittiskt perspektiv

Tio dagar av föreläsningar och workshops om omställning finns att ta del av online den 11 till 21 maj.

Tio dagar med föreläsningar och verkstäder för omställning. Det är vad det brittiska online-mötet ”Together we can Summit” erbjuder och som startar på onsdag den 11 maj.

Det är en stödorganisation till Transition network i Storbritannien som står bakom drygt 30 öppna föreläsningar, workshops och samtal som ska ge näring åt mer omställning.

Mötena sker mellan den 11 och 21 maj och är gratis.

– Together we can Summit är tio dagar av insiktsfulla samtal, interaktiva workshops och fängslande föreläsare. Det riktar sig framför allt till en brittisk publik, men är öppet för alla, oavsett var i världen man befinner sig, säger Rhiannon Colvin, som är en av personerna bakom arrangemanget.

– Det här är det största årliga evenemanget som arrangeras av Transition together, som är en organisation som stödjer omställningsrörelsen i Storbritannien i att utvecklas och växa. Det finns också andra stora evenemang online som arrangeras av omställningshubbar runt om i världen, bland annat i USA och i Brasilien.

Utgångspunkten för arrangemanget är den isolering som många kan ha upplevt under pandemin och tanken är att dela berättelser, inspiration och konkreta tips på hur lokala ekonomier kan omformas, hur man kan göra fantasirikt motstånd och återförvilda sin omgivning.

Ett urval av ämnena för föreläsningarna:

• Munk-modellens ekonomi i praktiken
• Så lyckas din omställningsgrupp i sociala medier
• Så bygger du en inkluderande rörelse
• Så får du fler medlemmar till din grupp
• Workshop med Sophy Banks, som utvecklade konceptet inre omställning 
• Återförvildning i olika miljöer
• Heldagsworkshop om hur du skapar engagemang på ett kreativt sätt
• Alternativa media

I anslutning till mötesserien finns också ett forum där omställare ska kunna få kontakt med varandra och med föreläsarna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV