Radar

Cirkularitet inom byggbranschen prisas

Arena för cirkularitet inom bygg- och fastighetsbranschen prisas.

Centrum för cirkulärt byggande, CCBuild, är en arena som möjliggör för aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen att mötas kring cirkularitet och återbruk i stor skala. Tidningen Recycling har tilldelat CCBuild priset för “årets cirkulära initiativ”.

– Jag är så stolt och glad över att vårt arbete i CCBuild uppmärksammas. Det är bara genom samverkan vi kan ställa om till cirkulära materialflöden, och det känns hoppfullt för framtiden att vi har så många engagerade samarbetsparter från olika delar av värdekedjan i bygg- och fastighetssektorn med oss i det arbetet, säger Carina Loh Lindholm, projektledare på IVL och koordinator för Centrum för cirkulärt byggande, i ett pressmeddelande.

CCBuild erbjuder bland annat digitala verktyg för att hjälpa företag och organisationer med sitt cirkulära arbete. Bland annat finns det en marknadsplats där aktörer kan annonsera och efterlysa återbrukbara material som blivit över vid till exempel byggen eller rivning. Ett annat digitalt verktyg hjälper en att värdera och inventera befintliga materialresurser.

CCBuild leds av IVL Svenska Miljöinstitutet. Arbetet påbörjades 2015 i projektet Återbruk i byggsektorn som innovativ affärsmodell, med stöd från Vinnova.

Priset delades ut i december på Återvinningsgalan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV