Radar

Mathantverkare möttes med fokus på direktförsäljning

Framtiden för mathantverk ser ljus ut menar Bodil Cornell, verksamhetschef på Eldrimner.

En temadag för mathantverkare om direktförsäljning till konsument hölls på torsdagen på Flättinge Gårdscafé i Skärstad, ett par mil norr om Jönköping i Småland, rapporterar Svt nyheter Jönköping. 

Runt 40 mathantverkare var på plats och tanken med träffen var att utbyta tankar och idéer om hur de kan jobba för att få ut sina produkter. Bakom arrangemanget stod Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk, och Region Jönköping. 

– När vi pratar om direktförsäljning i dag så kan man ju sälja i en gårdsbutik, på marknader, eller den här löpelden som går över Sverige – att sälja i reko-ringar, säger Bodil Cornell, verksamhetschef på Eldrimner, till Svt.

Andra möjliga vägar är att sälja sina produkter genom restauranger, direkt till butiker, eller genom grossister.

Hon tror att framtiden för den här sortens företag ser ljus ut då de erbjuder en annan matupplevelse och unika livsmedel.

– Konsumenten är mer och mer intresserad. Man söker det lilla extra, plus att man vill ha produkter utan tillsatser, fortsätter Bodil Cornell.

Eldrimner genomför under detta året en turné genom Sverige med just temat direktförsäljning. Turnén inleddes den 15 januari på Höglunda gård i Skanderåsen, Jämtland. 

Eldrimner är en del av länsstyrelsen i Jämtland och finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV