Radar

FN: ”Palestinska flyktingar i Libanon måste inkluderas i biståndet”

Förstörelsen är stor i närheten av hamnen i Beirut.

Det internationella samfundet måste se till att även palestinska flyktingar får ta del av stödet till Libanon efter den förödande explosionen i hamnen den 4 augusti. Det menar FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar, UNWRA.

I ett uttalande säger UNWRA att detta är oerhört viktigt, eftersom de palestinska flyktingarna tillhör de mest utsatta grupperna i Libanon. 

Enligt UNWRA lever majoriteten av de över 200 000 palestinska flyktingarna som bor i Libanon under fattigdomsgränsen. Deras situation hade redan innan explosionen förvärrats av den ekonomiska krisen och restriktioner som infördes i samband med covid-19.

Ställer upp med frivilliginsatser

Två av de över 160 personer som dog i explosionen i hamnen i Beirut var palestinska flyktingar. 

– De senaste dagarna har vi bevittnat hur palestinska flyktingar i solidaritet med sitt värdland ställt upp med frivilliginsatser i hjälparbetet. De är en del av bilden i Libanon och alla övergripande hjälpinsatser bör tillgodose deras behov, säger direktören för UNWRA i Libanon, Claudio Cordone i ett pressmeddelande. 

UNRWA hoppas kunna fortsätta med sitt stöd till alla palestinska flyktingar i landet. För nästa vända utbetalningar som kommer i höst behövs cirka 10,6 miljoner dollar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV