Radar

Över en miljon smittade i USA

En vakt håller uppsikt vid en stängd park i New York på tisdagen.

Över en miljon smittade i coroanpandemnin, och fler döda medborgare än under hela Vietnamkriget. De två mörka gränserna passerade USA under tisdagen.

USA har passerat en miljon bekräftat smittade av coronaviruset, visar en sammanställning gjord av Johns Hopkins University.

Pandemin har enligt samma källa kostat landet över 58 365 liv. Det innebär att antalet avlidna passerat ett symboliskt antal – fler amerikaner har avlidit i pandemin än som dog under hela Vietnamkriget och konflikten i Sydostasien.

Av de omkring 1,3 miljoner stridande som dog i kriget var enligt USA:s motsvarighet till riksarkivet, National Archives, 58 220 amerikaner.

Det amerikanska dödstalet i coronapandemin är mer än dubbelt det som registrerats i Italien, som är näst hårdast drabbat. Delstaten New York förblir värst utsatt med cirka 22 700 döda, varav runt 17 700 enbart i New York City.
Enligt guvernör Andrew Cuomo dog 335 personer i delstaten det senaste dygnet.

– Antalet går i sak ned men inte i någon oerhörd takt och det enda oerhörda är antalet New York-bor som fortfarande avlider, säger Cuomo.

Ett dussintal andra delstater är på väg att omstarta sina ekonomier trots bristen på storskalig virustestning. Hälsoexperter har varnat för att en förhastad lättnad av restriktionerna kan göra att smittspridningen tar fart på nytt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV