Radar

Köttgigant satsar på växtbaserat

Allt fler konsumenter efterfrågar vegetariska och veganska alternativ till vanlig hamburgare.

Köttföretaget HK Scan ska börja utveckla produkter med växtprotein, rapporterar tidningen Aktuell Hållbarhet. Bakom beslutet ligger förändrat köpbeteende hos konsumenter och den ökade efterfrågan på växtbaserade produkter.

HK Scan har sina hemmamarknader i Finland, Sverige, Danmark och Baltikum  och exporterar i dag sina köttprodukter till nästan 50 länder. 

Nu har de skrivit under ett avtal om att utveckla och sälja växtbaserade proteinprodukter i samarbete med den finländska snabbmatskedjan Hesburger.

”Förändrat köpbeteende hos konsumenter har ökat efterfrågan på växtbaserade proteinprodukter och båda företagen vill vara starkt närvarande i denna utveckling”, skriver HK Scan till Aktuell Hållbarhet.

Lanseringen av de nya köttsubstituten ska ske under första halvåret 2020, med början i Finland. Produkterna utvecklas av Hes-Pro, ett dotterbolag till Hesburger.

Hes-Pro uppger att de arbetat under många år med att utveckla produkter med växtbaserat protein och att de letat efter en lämplig partner för att lansera dem brett till konsumentmarknaden.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV