Radar

Google tar in hälsouppgifter i hemlighet

Sökjätten Google uppges arbeta i ett hemligt projekt tillsammans med ett sjukvårdsbolag som går ut på att samla in miljontals amerikaners hälsovårdsuppgifter.

Sökjätten Google arbetar i ett hemligt projekt tillsammans med ett sjukvårdsbolag som går ut på att samla in miljontals amerikaners hälsovårdsuppgifter, rapporterar Wall Street Journal.

Google drog i gång ”Project Nightingale” förra året tillsammans med företaget Ascension som är baserat i staden St Louis i delstaten Missouri, skriver tidningen och hänvisar till dokument och personer som är insatta i frågan.

Varken Google eller Ascension har kommenterat uppgifterna.

De hälsouppgifter som ingår i ”Project Nightingale” rör bland annat provsvar från laboratorier, diagnoser ställda av läkare och sjukskrivningsperioder. Allt tillsammans med personens namn och födelsebevis, skriver Wall Street Journal.

Uppgifterna kommer en dryg vecka efter beskedet att Google köper hälsojätten Fitbit, en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband och smartklockor. Den affären uppges vara värd runt 20 miljarder kronor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV