Radar

L drar i bromsen – vill att M hoppar på tåget

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni vill bromsa snabbtågen.

Liberalerna vill stoppa projektet med snabbtåg om inte Moderaterna, som är emot byggandet, går med på en uppgörelse om finansiering, skriver Dagens industri. Detta sätter käppar i hjulen för regeringen som vill komma i gång så fort som möjligt.

En satsning på höghastighetståg finns med i det 73-punktsprogram, januariavtalet, som regeringen tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna beslutat om. L har dock inte gjort någon hemlighet av att de hela tiden varit skeptiska mot projektet.

Till Dagens industri säger partiledaren Nyamko Sabuni att det måste finnas en bred överenskommelse. ”Jag tror inte att det räcker med möten mellan oss, Centerpartiet och regeringen, utan det måste så småningom också bli möten med Moderaterna för att komma framåt i frågan”. Detta för att förhindra att regeringen drar igång miljardinvesteringar, som sedan kan komma att rivas upp av en ny M-regering.

Sabuni anser att bygget inte är klimatvänligt då man måste gräva sig igenom berg, hon säger att projektet kostar skattebetalarna mycket pengar och att det är bättre att satsa på elektrifiering, skriver Di.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV