Radar

Stora butiker slutar sälja engångsgrillar

Butiker vill hitta andra portabla grillar att sälja i stället för engångsgrillar.

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar.

– Vi tycker inte att produkten är tillräckligt bra helt enkelt. När vi sålt dem som finns hos oss i butik nu kommer vi inte att köpa fler, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Expressen. 

Som TT rapporterat om tidigare har Ica tagit samma beslut. I oktober förra året räknade matkedjan med att ha grillarna i sortimentet fram till i sommar.

Båda kedjorna letar efter något som kan ersätta engångsgrillarna, något som inte är brandfarligt eller har en konstruktion i aluminium som kan vara skadlig för miljön. Hittar man ingen ersättare får dock kunder vara utan grillar under en period, enligt butikerna.

Varken Lidl eller Axfood, som hanterar Hemköp, har tagit något beslut om engångsgrillarna men frågan är ständigt aktuell, enligt Axfoods presschef.

Samtliga fyra butiker har däremot gått med på en överenskommelse från Svensk dagligvaruhandel om att när eldningsförbud införs omedelbart ta bort engångsgrillarna ur sortimentet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV